dissabte, 15 de desembre del 2012

A tall de final....



Com a conclusions finals d'aquest bloc m’agradaria comentar que he vist més que mai la importància de la figura del psicopedagog. Moltes assignatures d’aquesta carrera ens parlen d’aquesta figura però no és fins que ets immers en la pràctica que veus la importància i significativitat d’aquesta feina.
L’objectiu principal del professional de psicopedagogia és fomentar la presa de decisions sobre la resposta educativa més ajustada a les necessitats dels alumnes. A partir de totes les informacions que recull el psicopedagog pot extreure unes conclusions que ens portaran a definir unes actuacions concretes i consensuades per afavorir el desenvolupament personal de la persona que pretenem ajudar. 
Penso que és molt important tenir present aquest principi i tenir clar el terme de col·laboració entre tots els professionals que intervenen en aquesta presa de decisions per millorar al màxim la nostra intervenció.
Tal i com he anat veient al Centre on he fet les pràctiques cal promoure una interacció positiva amb l’alumne perquè és vital per establir un treball enriquidor i personal. Si establim un vincle proper podrem conèixer les necessitats i podrem definir una atenció en tots els entorns d’aquest: família i escola, en primer lloc.
La feina del professional de psicopedagogia és molt important en la societat que vivim, una societat cada vegada més canviant i amb demandes evidents d’integració i cohesió social. Per tant, penso que no podem oblidar que entre tots contribuïm amb un granet de sorra en aquesta realitat i en el futur canvi.

Per part meva, m'agradaria comentar que he intentat transmetre en aquest bloc opinions, reflexions, pàgines...d'interès que crec que ens poden ajudar en el nostre dia a dia i sobretot de cara a ser futurs psicopedagogs. Val a dir que encara no he acabat el total d'hores de les pràctiques, cosa que fa que quedin coses pendents que s'inclouran en la memòria i que podreu veure a la defensa d'aquesta. Espero que us hagi agradat i seguim treballant....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada