divendres, 7 de desembre del 2012

Test Battelle

M'agradaria compartir amb vosaltres un test psicotècnic que he conegut aquesta setmana al meu centre de pràctiques. Es tracta del test Battelle. 
És una prova estandarditzada que valora el desenvolupament dels nens/es des del seu naixement fins els set anys d'edat. Consisteix d'uns 100 items distribuits pels quatre dominis: personal-social i adaptatiu, comunicació, motriu i cognitiu. 
Aquesta prova es realitza mitjançant jocs simples amb el nen i preguntes directes amb els familiars i/o cuidadors. Els diferents jocs i preguntes es ofereixen informació bàsica sobre les habilitats del nen en les quatre àrees de desenvolupament:
1. COMUNICACIÓ: medeix les habilitats verbals del nen. S'inclou tant la comprensió com la expressió. També explora la vocalització, l'escola i la comprensió.
2. MOTOR: 
GROSSA: s'explora com el nen utilitza els braços, cames i altres musculs per seure, gatejar, caminar, córrer i altres activitats.
FINA:  té en compte la coordinació ull-mà i la manipulació de petits objectes amb els dits. 
3. COGNITIVA: valora l'aprenentatge i el joc amb les joguines: com jugua amb aquestes i com soluciona els problemes. 
4. PERSONAL-SOCIAL I ADAPTATIVA: està enfocada amb el joc social solitari i el joc amb joguines amb altres nens/es. Així com la capacitat de ser autonom i de seguir les normes. Valora les habilitats que té el nen per ajudar-se a si mateix i com interactua amb les altres persones.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada