dissabte, 17 de novembre del 2012

LA IMPORTÀNCIA DE LES EMOCIONS EN LA INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICA. La intervenció del psicopedagog en la realització del protocol d’activitats dins el centre.



La meva intervenció es centra en poder conèixer com es treballa la emocionalitat per tal d’ajudar a les persones, englobant totes les edats. El centre on realitzo les pràctiques està especialitzat en la intervenció sistèmica, per aquest motiu es prioritzen les emocions en totes les intervencions, així com tots els entorns de l’infant.
L’objectiu bàsic de les pràctiques és fer seguiment dels casos i poder vivenciar tot el procés psicopedagògic, així com planificar un pla d’intervenció específic per al cas escollit.

Al llarg d'aquests dies, he pogut observar, més que mai la importància de les EMOCIONS. Tota conducta, per més negativa que si, porta escrita una sèrie d'emocions implicites, que moltes vegades obviem o simplement som incapaços s'observar. Jo mateixa, dins el dia a dia, dins l'entorn escolar, puc "desatendre" aquests aspecte, ja que la realitat actual fa que no podem intervenir-hi de manera molt activa.
Amb la psicopedagoga del centre he viscut moments realment sorprenents: la interacció que estableix amb els alumnes, la paciència, el reforç positiu, les metodologies utilitzades, les activitats...Molts dies quan arribo a casa em sorprenc del que he vist i com es pot treballar tant positivament amb i les emocions. 

Crec que hauriem de recordar, cada dia, aquest aspecte i sobretot tal com Burtch,




"Tots tenim la nostra bona estrella. Tots som especials. Hem nascut capaços. El truc consisteix en saber per a què som capaços."
 



   No creieu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada